Tenk på dette om du skal sove i telt

Du har kanskje idylliske barndomsminner om lange turer på fjellet, kakao på termos og noen koselige netter i soveposen under en teltduk. Mens grunnreglene også gjelder på Torpfestivalen (ikke slå opp teltet i en grop, pass på å ikke snuble over bardunene) medfører det å sove i telt på en festival-camp noen helt nye utfordringer.

Camping-tips for festivalen

Når du først skal sove i telt på et festivalområde er det noen ting som rett og slett sier seg selv. F.eks. bør du ikke vente med å slå opp teltet til du skal legge deg den første kvelden. Sjansen for at du ikke er i knallform til å skille barduner fra andre snorer er temmelig stor, og dessuten er det velkjent festivalvisdom at de beste teltplassene går tidlig. Ved siden av dette finnes det en rekke uskrevne regler for festivalcampen, som vi i Torpfestivalen har brukt til å skru sammen denne campingguiden til nye og gamle gjester.

Slik overlever du festivalcamping:

  • «We’re gonna need a bigger tent». Ta oss på vårt ord – et tomannstelt lever kun opp til navnet sitt hvis mann nummer to er en chihuahua. Skaff deg et telt som er større enn det du tror du kommer til å trenge. Husk at du ikke bare bruker teltet til å sove i. Med sommer-nedbør som en overhengende fare, kommer du til å takke planleggingsgudene for sitteplassen du har laget. Gå for en lavvo – så har du nok boltreplass!
  • Bli venner med naboene. For det aller meste består Torpfestivalen av en samling unike og flotte mennesker, som kun er her for å være med på låvedans og å ha det gøy. Likevel er det ingen garanti for at alle campinggjestene har rent mel i posen, og tyverier rapporteres dessverre hvert eneste år. Å tilbringe hele festivalen med å passe på teltet er ikke særlig hyggelig, så hvorfor ikke bli kjent med naboene og hjelpe hverandre med å passe på verdisakene? Å ta med laptopen på festivaltoalettet er ikke til å anbefale…
  • Hold elektroniske dingser tørre. Ta med en vanntett pose hvor du putter mobil og andre elektronika om natten. Teltet ditt er vanntett, sier du? Joda…I teorien er det sikkert det, men vi har lang erfaring på festivalcampen og kan fortelle deg nøyaktig hvor mange gråtende eiere av gjennombløte iPhoner vi har møtt opp gjennom årene. En 100-kroners aLOKSAK fra Clas Ohlson eller G-Sport er en solid investering.
  • Hold underbuksene tørre. I henhold til nesten samme prinsipp som ovenfor, er det å ha en ren og tørr truse og et par sokker på lur gull verdt. Et par godt forseglede plastposer innerst i ryggsekken gjør jobben her. Eller bare ha et tørt klesskifte klar i bilen, sånn at du slipper å kjøre hjem med gjørmeflekker innerst som ytterst.
  • Sovemaske, øreplugger og en batteridrevet vifte er dine nye bestevenner. Ta dette vanlige scenarioet i betraktning: Etter en usedvanlig trivelig kveld med låvedans, musikk og litervis med lokalbrygget øl, finner du endelig veien tilbake til soveposen kl. 4 om natten. Noen knappe timer senere skinner sola på sitt sterkeste på teltduken din, som omgående forvandles til din egen private sauna. Med mindre du tilhører minoriteten som klarer seg med 3 timers nattesøvn og aldri blir kjent med alkoholens etterpåklokskap, er dette trolig en situasjon du vil unngå. Fjern støy og lys med øreplugger og sovemaske, og unn deg selv en frisk bris med en liten batteridrevet vifte festet under telttaket. Så får du sove godt, selv med festivalstøy rundt deg.
  • Drikk nok vann. Man kan faktisk ikke leve av øl – selv ikke på en festival! Ha alltid ha en vannflaske på lur, særlig før du går til sengs for kvelden. Det er ikke kjekt å vandre dehydrert, midt på natten, på jakt etter noe å drikke.
Privacy Policy