Special Addiction

Special Addiction er bandet som har trykket Torpfestivalen til sitt hjerte. Hele fem ganger har de spilt, sunget og skapt en fenomenal stemning på låven vår. «Dirty Rawk»-bandet fra Kristiansand og Oslo spiller skittenrock på høyt nivå, ikledd sine sedvanlige upretensiøse slitte jeans og «wife-beaters» (også kjent som mannesingleter).

Vekker nu-metal opp fra de døde

Special Addiction ble født i 2009, på selveste arbeidernes fridag. Bandet, som består av fire sjarmerende brautende men ellers hyggelige karer, ble raskt kjent for sin hardtslående stil som best kan forklares som «følelsen av å få et mellomhardt spark der det gjør aller mest vondt».

Gruppen består av fire like musikalske individer: Tomas Solli synger og spiller gitar, Eivind Skogen spiller andre-gitar, Maarten van der Eynden briljerer på bass og Nils Viken slår seg løs på trommer. Gutta er på ingen måte noen nykomlinger innen rockemusikken, og de har alle bakgrunn i ulike andre grupper. De fire guttene har lenge lekt seg med musikken på Kristiansands rockescene, inntil de fant sin egen «sound» på slutten av 00-tallet, og har et tett og nært samarbeid med andre lokale band som INMINOR.

Med mye trøkk på fuzzpedalen og en trommis som tilsynelatende er utenfor all kontroll, er en konsert med Special Addiction aldri en kjedelig opplevelse. Bandets eneste plate, «Low On Ambitions, High On Hope» fra 2009, inneholder kun fire låter, men hver og en leverer rockeklassikere som det suser. Dessuten har Special Addiction alltid en ammunisjonskasse full av eksplosive overraskelser og halvferdige låter som de briljerer med på hver konsert.

Special Addiction er tydelig påvirket av Muse sin pompøse «opera-rock» og Deftones’ alternative «nu-metal». Bandets mest spilte sang på Spotify, «82 vs 84», bærer tydelig preg av episk lyrikk av norrøne proporsjoner, som selv Matthew Bellamy vil bli imponert av. «Regretful», derimot, kan minner om System of a Downs legendariske nu-metal-epos «Toxicity». Albumets andre sang, den bassdominerte «It’s all for you», referer til 90-tallets største psykologiske thriller, «Nattsvermeren», og riffene kan minne om noen tidlige Black Sabbath-låter, fra tiden før Ozzy begynte å livnære seg på flaggermushoder. Special Addiction sitt debutalbum er rett og slett en godtepose for gamle og nye rockere, uansett hva en mener om rockesjangeren i vår post-grunge verden.

Det gjennomgående temaet i Special Addictions sanger er identitetskrise, eksistensiell lengsel og kjærlighetssorg, men aller helst så vil bandet bare ha det gøy sammen med publikum. Derfor er dette definitivt en gruppe som trives bedre på scenen enn i et platestudio. Gang på gang har de bevist at de kvalifiserer som et fullkomment festival-band, med opptredener på blant annet Skvuppfestivalen og (flere ganger) på Torpfestivalen. På konsert med Special Addiction er deltakelse obligatorisk, og står du lengst fremme er også sjansen for å bli dradd opp på scenen stor. Det kan gå litt brutalt for seg, men de mener godt!

Special Addiction på Torpfestivalen

I 2015 ønsket Special Addiction velkommen til gards for femte gang hos Torpfestivalen. Bandet skuffet ikke, og leverte knallgode rockeperler som runget gjennom låven og trolig vekket opp kyrene på nabogården. Special Addiction er gamle kjenninger for de fleste torpere. De som visste hva de gikk til, stilte seg opp i god til i forveien for å få en plass fremme ved scenekanten, der de kunne bade i spytt, svette og tårer fra rockelegendene.

Special Addiction-gutta spilte som vanlig sine største hits men kunne også briljere med et stort utvalg nye låter og litt halvferdige prosjekter, til publikums store glede. Konsertens store høydepunktet var for mange da vokalist Tomas forsynte seg av en vinkartong festet på pinne som ble løftet frem på scenen av en av tilskuerne, men som ekte fans er klar over er slike stunts hverdagskost for Special Addiction.

Privacy Policy