Om Torpfestivalen

En annerledes festival

28–30.juli 2017 er det duket for sommerens vakreste festivalopplevelse!

Glem alt om Roskilde, Coachella og Øya – Torpfestivalen er festivalen som burde være på alles lepper. Dette er den lille gårdsfestivalen med det kjempestore bondehjertet. Alt fra bygging av scener til markedsføring er utført på dugnad av en gruppe over gjennomsnittlig engasjerte Vestby-væringer. Takket være disse flotte folkene holdes den ekte festivalånden i live, år etter år etter år, og både nye og gamle «torpere» finner stadig veien til festivalen. Her blir du møtt av en skål hjemmelaget lapskaus og en stemning som er til å ta og føle på.

Selve festivalområdet finner du utenfor allfarvei. Vi holder til i flotte landlige omgivelser på Vestre Torp Gård, i naturskjønne Vestby. Mens gården mesteparten av året domineres av beitende sauer og galende haner, åpnes den store gårdstunet opp for festivalgjester fra nært og fjernt den tredje helgen i juli.

Bonderomantikk og retro-stemning

I løpet av de tre dagene festivalen varer er det som å være en del av en film fra 70-tallet om livet på landet. Det grønne tunet fylles av hipster-hippier med eget telt og pølser på termos. Mens engangsgrillene fyller området med velduftende røyk stiger stemningen blant leirens campende gjester, som enten tar livet med en knusende ro i en hengekøye eller spiller et slag utendørs bordtennis. Vi resirkulerer møblene til besteforeldrene våre eller leker møbelsnekrere sånn at alle får noe å sitte på. Her er trivsel, upretensiøse fasiliteter og kreativitet i fokus

Også på musikkfronten skorter det ikke på bonderomantikk. Selveste hovedscenen på Torpfestivalen finner sted inne på låven, hvor de over 100 år gamle takbjelkene reflekterer lyden på en effektiv måte og gjør rommet til et glimrende auditorium. Mens artistene gjør det de kan best kan mer enn 50 musikkelskere danse barfot i høyet foran scenen.

Festivalen er bygget på et «ta-med-sjæl»-prinsipp, men vi har også vår egen landhandel hvor du kan kjøpe et glass fruktpunsj, panne-popcorn og andre festivalnødvendigheter. Finn veien innom garasjen som vi for anledningen har pimpet opp til en kino med et 24/7 kortfilmfestival. Hele festivalområdet dekoreres av lokale og internasjonale kunstnerspirer, og publikum oppfordres til å sette sitt eget preg på årets festival med egne bidrag. Gjør som Emil og lukk deg inne i snekkerbuen vår en times tid og se hva du kan skape! Det er kun kreativiteten som setter grenser.

På Torpfestivalen kan du danse på bordet til favorittartistene dine og nikke i takt til din neste slagerfavoritt. Hvert år fylles programmet vårt opp av både kjente og ukjente artister som utover kvelden lager både allsang-, danse- og nachspielstemning.

Festivalens totalkapasitet er på ca. 200 voksne blomsterbarn med egen sovepose og godt humør. Og for deg som er redd for å gjøre sitt fornødne ute i det fri – null stress, vi har utedo!

Mer enn 10 år med låvedans

Torpfestivalen er bygget på luft og kjærlighet, av en gruppe dugnadsfolk med mye handlingskraft og «hjartet på rette staden». I år fyller festivalen 11 år og grunnprinsippet er det samme – den eneste betalingen vertskapet unner seg er gleden av å kunne glede andre.

Torpfestivalen startet i det små, som en venners venner-fest på bondelandet en vakker sommerdag i 2006. Siden har høyballen rullet og gått, og gårdsfesten vokste for hvert år som gikk. I 2016 rundet den sitt første tiår.

Festivalen finner sted på bortgjemte Vestre Torp Gård i Vestby. Å komme frem kan være tungvint for førstegangsbesøkere.

Følg E6 sørover mot Sarpsborg. Like før Vestby tar du av til høyre og følger Eriksveien 6 km. Ved AS Lettbetong tar du av ved Haugerveien og 2,2 km senere tar du Torpveien som fører deg rett til festivalen.

Privacy Policy