Kevin Steinman

Kevin Steinman er den Oslo-baserte artisten som har gjort seg kjent for sin velsmurte pop-stemme og fengende melodier. Dessuten er han kjent for å få både damer og menn til å dåne, og sjarmerer på seg både store og små. Kevin er amerikansk, men har nå slått seg til ro med sin norske kjæreste i Oslo. I 2012 besøkte han Torpfestivalen, og spilte under åpen himmel på brua for et tydelig begeistret publikum.

Popbasert lydbilde

Kevin Steinman sitt aller første barndomsminne handlet om musikken. Han var 2,5 år gammel og satt ved orgelet, hvor han spilte hymner og slagere hans mor hadde lært ham. Siden har han ikke sluttet å spille og synge, og Kevin briljerer på både gitar og piano.

Musikken til Kevin kan best beskrives som en folkete popblanding som kan minne om både Coldplays melodiøse poplåter og Bob Dylans poesi-musikk. Her i Norge kan han minne om Thomas Dybdahl og andre kjente og kjære norske artister. Kevin Steinmann har varmet opp for Jonas Alaska og nevnes ofte i sammenheng med folkemusikk.

I 2008 kom debutalbumet «Things To Keep In Mind While Balancing», som ble mottatt med ros og lovprising i USA. Albumet er preget av melodiøse popsanger hvor Kevin forsiktig finner veien til sitt eget lydbilde. Tidvis kan sangene hans minne om James Blunts sentimentale pop-ballader, men Kevin Steinman skiller seg ut med sine jazzinspirerte og sjelfulle låter.

Album nummer to kom i 2011. Navnet  («Pre-Existing Condition») refererer til Kevins egen medisinske tilstand av ulcerøs collitt, og vanskelighetene han har hatt med å finne en amerikansk helseforsikring. Musikken på andreplata bærer et sterkere preg av melodiøs pop og country enn debutplaten, og det er tydelig av Kevin er et steg nærmere til å definere seg selv som artist.

Med sin nær perfekte popstemme har Kevin Steinman også deltatt på kommersielle popkonkurranser som The Voice i 2014. Det ble dessverre ingen seier i TV2-konkurransen, men Kevin vinner derimot flere og flere hjerter blant fans i både Norge og resten av verden.

Professor og popstjerne

Kevin Steinman er på alle måter en verdensborger. Han ble født i Japan men vokste opp i California og Tyskland. Da han bodde i Minneapolis (hovedstaden i Minnesota) traff han en norsk jente fra Kristiansand som skulle vinne hjertet hans.

I 2012 var han allerede en velkjent artist i Minneapolis, men kjærligheten skulle vise seg å veie mer enn kjendislivet, og Kevin flyttet sammen med sin norske kjæreste til Norge for å gifte seg. Her forelsket han seg også i norsk kultur og Freia sjokolade, og startet arbeidet med å gjøre musikken sin kjent for nordmenn. Den første konserten til Kevin i Norge var som oppvarming for Jonas Alaska, og siden har han også spilt foran Monica Heldal og Petter Carlsen.

Musikken er ikke det eneste som preger livet til Kevin, som har brukt studietiden sin til å fordype seg i litteraturteori, modernisme og poesi. Ved siden livet som artist, underviser han på Universitetet i Oslo som lektor i engelskspråklig litteratur. Likevel er det som artist at Kevin Steinman virkelig trives, enten han opptrer for et par sykehuspasienter eller står på en stor scene foran tusenvis med festivaldeltakere. Kevin brenner for å kunne spre glede og kunst gjennom musikken sin.

Kevin og Torpfestivalen

Musikken til Kevin Steinman gjør seg like godt akustisk som elektrisk, noe som viste seg å være en stor fordel på Torpfestivalen. I 2012 opptrådte han under åpen himmel, med bare en strengeløs gitar i armene, på låvebroen. Tross at Kevin har bodd over hele verden i løpet av livet sitt, var det som om han hadde kommet hjem på Torp Gård, og konserten var en fullkommen organisk opplevelse, til glede for nye og gamle torpere.

Privacy Policy