Hva bør du ha med på festival?

Som alle med telt-festivalerfaring godt vet, er det alfa og omega å være godt forberedt. Særlig i et land som Norge, hvor sommer aldri er en garanti for godt vær, er det viktig å være parat til å takle alt fra sol til vind, regn og (en sjelden gang) hagl.

Man kan ikke pakke med seg hele leiligheten for en tredagers festival, og smarte løsninger spiller en vesentlig rolle for å få mest mulig ut av festivalopplevelsen. Derfor har vi ved Torpfestivalen, basert på et tiår med festival i all slags vær, satt sammen noen nyttige pakketips for deg, i god tid før årets festival braker løs.

Våre pakketips – aka: «du trenger bare én ryggsekk»

Vår festivalfilosofi er bygget på prinsippet at du ikke behøver luksuriøse produkter for å kunne sove godt og kose deg på gården. Vi opererer dessuten med en nulltoleranse for forsøpling av de flotte naturområdene vi disponerer, og ber derfor festival-gjestene om å ta med seg hjem alt de bringer med seg.

Med dette i tankene anbefaler vi alle om å kun ta med det du virkelig behøver. Så kommer ikke tingene i veien for festivalopplevelsen. Om dette er din første teltfestival har vi noen pakketips til deg:

  • Det er en uskrevet, men sann, regel om at den som sover i telt kan forvente seg besøk av bevingede blodsugere. Torp-myggen er legendarisk for å være sinna, og går under tilnavnet «mini-vampyrer» blant lokale.
  • Våtservietter, Kleenex og desinfeksjonsmiddel. Ingenting setter skrekken i en festivalgåer mer enn det øyeblikket en innser at toalett-forgjengeren forsynte seg så grådig av papiret at en sitter igjen med en stakkarslig dorullnissekropp. Eget papir på en festival er gull verdt – og kan til tider brukes som hard valuta. Dessuten er det greit å komme helskinnet hjem uten å pådra seg en hel bakteriestamme. Hygiene = ♥!
  • Når du våkner av at solen skinner på teltet kl. 05:00 om morgenen og du personlig har satt til livs en halv ølkasse dagen før, kommer du til å takke festivalgudene for at du kan skjule de røde, tørre øynene dine bak et par Ray-bans. Dessuten er det viktig å være optimistisk og å sende et signal til verdensrommet at du satser på godvær!
  • Mobillader med solcellepanel. Jada, vi elsker alt som er retro og hippie, men hvordan skal du knipse festivalminnene dine uten mobilkameraet i nærheten? Vi har ikke tilgang til personlig strøm for alle festivalgjestene, så en lader som lever av sollys er å anbefale.
  • Ørepropper. What happens in Torpfestivalen – stays in Torpfestivalen. Bortsett fra tinnitus, den greien følger med deg hjem og blir værende hos deg mesteparten av livet ditt. Vi vil at du skal kunne kose deg og kunne stå ubehagelig nærmt favorittvokalisten din under konserten. Bruk ørepropper så tar du vare på ørene, og kan nyte mangfoldige flere konserter senere i livet!
  • Luftmadrass og kosesovepose. Enten du ankommer som singel eller par er det fint å kunne få noen gode timer på puten om nettene. Med riktig liggeunderlag og en sovepose som rommer både deg og din eventuelle kjære, blir festivalopplevelsen mye, mye bedre.
  • Gaffateip! Det sies at det aller meste her i verden kan løses med gaffateip. Bruk fargerik gaffa til å lage et banner til leiren din. Hull i teltet? Gaffateip! Har du ikke vanntette sko? Gaffateip! Hvis det ikke går første gang så har du ikke brukt nok.

Bonustips! Ikke få mobilen din ødelagt av regn eller gjørme. Pakk den inn i plastfolie (eller i en plastpose med glidelås). Du kan fremdeles bruke mobilen til å ringe, sende melding og ta bilder, og du slipper bekymre deg for at den drukner i en bøtte-cocktail.

Privacy Policy