Disaster In The Universe

Disaster In The Universe (DITU) er trolig det som skjer dersom de gamle psykedelika-traverne i Of Montreal går noen år på lykkepiller og velger å spille inn et nytt album på en skjult australsk hippie-strand. Dette happy-go-lucky-bandet har sine røtter i Oslo, Bergen og Fredrikstad, og har gjort seg gjeldende som et obligatorisk festivalband siden sin spede start i 2012. I fjor var Torpfestivalen heldig nok til å få besøk av DITU, som (akkurat som forventet) leverte varene og nærmest forvandlet låven til en beach club for anledningen.

Psykedelisk strand-pop fra Norge

DITU er et norsk band som ikke liker å bli satt i bås, men om du holder en pistol mot tinningen på Christopher «Dosser» Brandt og Jonas Rohde-Moe, vil de nok karakterisere seg som en gruppe innen psykedelisk rock/pop og dub. Aller helst vil de gi navn til sin egen sjanger, nemlig «psykedelisk electropica-rock».

Dosser og Jonas er den dynamiske låtskriverduoen bak gruppens hittil syv utgivelser (ett album og seks singler). Ved siden av å ha et kunstnerisk partnerskap, deler de også en leilighet i det som må være Oslos mest kreative hjem. Med seg på laget har de de erfarne artistene Andreas Kase, Magnus Falkenberg og Jørgen Apeness, som er faste bandmedlemmer hver gang DITU spiller live.

Om du synes musikkbildet som skildres i debutalbumet «Coconut Message» (2014) minner aldri så lite om Sydneys største «glam wave» band, Emperor of the Sun, er dette fordi DITU har fått med seg gruppens stjerneprodusent, Peter Mayes. Albumet høstet lovord fra et samlet norsk kritikerkor, og DITU ble raskt booket til å spille på festivalgiganter som Hovefestivalen, Slottsfjellfestivalen, Øya og By:Larm.

Fluorescerende fullmånefest

Det er ingenting å si på stemningen når Disaster In The Universe, ikledd selvlysende kroppsmaling og ikke mye annet, står på scenen foran et live publikum.

Disaster-medlemmene er overhodet ikke gira på høy-tekno show med nøye utformede backdrop-animasjoner og avansert pyroteknikk, men det spiller ingen rolle. Disse psykedeliske pop-munkene tar oss med tilbake i en tid hvor man kan lage sin egen futuristiske jungelstemning med restene fra et 90-talls rave-party, men med en eksotisk vri.

Med ildblåsing, jøgling og bananer som kastes ut til folket, kan en DITU-konsert minne om en fullmånefest på en thailandsk strand. Dufter av palmer, saltvann og sitrus blåses ut til publikum via en vifte på scenen for å transportere publikum til et jungeleventyr hvor sommer, strand og solskinn alltid er gjeldende.

Gruppen er signet av plateselskapet New Times, og har ingen planer om å gi seg med det aller første. Når DITU bringer strandfesten til et mørkt konsertområde nær deg, er det verdt å få det med seg!

Beach møter låvedans

I 2016 var vi så heldig å få Disaster In The Universe til å gjeste Torpfestivalen. Bandet var headline for lørdagskonsertene, og lokket så og si alle festivalgjestene til hovedscenen i låvebygget. DITU kom hoppende inn på scenen, og i løpet av 1,5 timer sang, jøglet og underholdte gruppen i kjent sirkus-stil til et hypnotisert publikum som hadde sprayet seg med fluorescerende farger for anledningen.

To oppblåsbare palmetrær hadde forvandlet låvescenen til en strandklubb, og duften av kokosnøtt-røkelse og duften av solkrem gjorde at beach-stemningen var så fullkommen at ingen brydde seg noe videre om at det pøste ned utenfor.

At bandet har en sterk fanbase blant fjorårets torpere var tydelig, og samtlige tilskuere kunne skråle og synge med til DITUs mange solide pop-perler. Alt mens vokalist Dosser kastet frukt og sprayet publikum med vannpistol, og publikum elsket dem for det. Disaster In The Universe bød på en fengende, rytmisk og utrolig dansbar avslutning på fjorårets Torpfestival, og har dermed gjort seg fortjent til et livslangt festivalpass hos oss.

Privacy Policy