CCTV

CCTV er kanskje Norges aller poppeste elektronika-gruppe, kanskje med unntak av Casiokids på sine aller mest energirike dager. Gruppen er lausungen til haugesunderbohemen Shaun Curtis og garanterer å ta deg med til den syvende elektronika-himmelen, hvor du bokstavelig talt danser til du dør. I 2013 brakte CCTV elektro til Torp Gård, og spilte for 150 lykkelige torpere.

Meget dansbar indie-elektro

Aller helst vil CCTV kalle seg for electroshockpsychedelicrock melodramaticcrackleandpop, men de blir ikke sinna når vi vanlige dødelige kaller dem for indie-elektro. Gruppen kombinerer elementer fra indiepop, elektronika og psykedelia i et sammensurium av happy-go-lucky-pregede melodier, sterkt påvirket av britisk indie/synth-pop fra Manchester. Dette er pop-prozac til folket, særlig hvis folket har lidd altfor lenge under mørk, industriell og Berlin-basert tekno.

CCTV startet sin karriere som katapult i 2010, med hitsingelen «We Belong». Deretter ballet det på seg, og samme år ble gruppen nominert til året usignerte band av NRK Urørt. De ble etterhvert en del av NRK P3s hitparade og reiste på turné til landets største festivaler, deriblant den prestisjetunge Øya og lille Torpfestivalen.

I 2012 kom CCTV sin første EP, «Electric Summers», som fikk en blandet mottakelse blant norske kritikere. EPen leverte, i sedvanlig CCTV-stil, dansbare og radiovennlige låter med en til tider sexy soulbeat. I motsetning til den til tider melankolske «We Belong» er «Electric Summers» nesten utelukkende en upbeat-plate, med en flørtende sommer-optimisme som bringer tankene til the Beach Boys. Det var tydelig at CCTV-gutta hadde fått noen flinke produsenter med på laget, og «Electric Summers» markerte starten på det neste steget i gruppens karriere.

Bandets debutalbum, «Hope & Destroyer», som også ble sluppet i 2012, med slippfest på Blå i Oslo. Albumet ble mottatt med åpne armer, og belønnet for sin befriende freidighet og lekenhet innen sjangeren. Albumet ble produsert i samarbeid med stjerneprodusenten Audun Borrmann, som også har jobbet med Pow Pow, Rockettothesky og Thom Hell, for å nevne noen. I «Hope & Destroyer» briljerer CCTV med gode poplåter med innslag av rock og gitarriff i «You vs. Me». Her flørtes deg skamløst med 80-tallets synthmusikk og herlig, dansbar funk, og fans får en goodie-bag av et album som dekker hele spekteret av hvorfor vi er blitt så glad i dette bandet.

Takket være CCTVs fengende låter kan vi danse oss inn i 2017, høye på luft, kjærlighet og indie-elektro!

Gudfar og bohem

CCTV er et Haugesund-basert band som består av fem medlemmer med Shaun Curtis i spissen som sanger og låtskriver. De andre medlemmene er Sigurd Thomassen og Per Magnus Gundersen, som begge spiller gitar og synth, Thomas Langård på bass og Jonas Barsten Johnsen på trommer.

Det er Shaun som fungerer som bandets ansikt utad, noe som er logisk, siden han også var den som var pådriveren bak CCTV. Bandet er hans eget uekte popbarn, som ble startet etter at Shaun allerede hadde prøvd seg frem i Haugesunds elektronika-miljø i noen år, og var en prominent del av undergrunnsmiljøet «Haugesunderbohemen», før det gikk i oppløsning i 2000.

Med CCTV fikk Shaun endelig anledning til å uttrykke sin egen melankoli og bohemideologi i form av dansbar elektronika-pop, et bidrag til elektronikaverdenen som både norske og internasjonale musikkelskere er svært takknemlige for.

Elektro-låvedans på bondelandet

Elektronikamusikk og gårdsidyll er ikke to ord man hører i samme pust så altfor ofte. Dette viste seg likevel å være en harmonisk sammensetning da CCTV opptrådte på Torpfestivalen i 2013. Kun hjulpet av gitarer og synth beviste CCTV at man ikke behøver avanserte effekter og pyroteknikk for å lage god elektrostemning. CCTV spilte, spøkte og underholdt et energisk og tilfreds publikum, og har gjort seg vel fortjent et livsstidspass som æres-torpere.

Privacy Policy